Връзка с нас!

В този блог ще намерите отговор на въпроса, защо вие и всички ваши познати , губят парите си на форекс пазара !

сряда, 14 септември 2016 г.

Пирамидите в днешния свят


Знам хора които са загубили в пирамидите 10 000 $. Знам и други които са загубили 20 000$. Знам и хора които в момента държат около 50 000$  и се надяват "всичко да е точно"!

Какво са пирамидите и защо ги има?

Всички знаем за находчивия мошеник Понци или за холандските лалета и си мислим, че това са далечни неща.

И на мене ми изглеждаха далечни, и мислих, че никога няма да се докосна до тях след като около загубих 50 лв в онези "пловдивски билети" веднага след падането на Тошката, но....навремето се оказах замесен в най голямата българска пирамида. Добре де, накратко.

Търсих си нов дистрибутор  в Варна за банкното броячните машини с които се занимаваше моята малка фирмичка.  Моят приятел и доскорошен дестрибутор ме срещна с една женица, коята тъкмо се беше развела, а апартамента им до катедралата съдът го оставя на нея, но всичкото имущество взема мъжът и , като в апартамента имаше едно легло, една маса и и два стола. Тя имаше няколко идеи, но аз и ги попарих защото малко преди нея вече бях опитал да ги реализирам безуспешно. И тогава женицата в изключително лошо положение, (имаше и две малки дечица) ,  ме попита :

- И тогава какво да правя? Какво ще ме посъветваш?

Сетих се че един мой приятел се занимаваше и печелеше от някакъв проект в който беше намесена WVP (Мисля , че я наричаха Виенската застрахователна компания).  Аз не се занимавах с това, но просто исках да и помогна, затова и казах. Схемата беше по модерната тогава дума "мултилевъл маркетинг". Мисля , че и сега няма специалист който да даде точно тълкувание какво значат тези думи, но понякога се вземат думи които имат смисъл и се прешиват на нещо което няма смисъл или е по скоро измамно. На следващото ходене в Варна и занесох една дебела папка която притежаваха дестребуторите, и в която нагледно се показваха няколкото начина на печалба. Разделихме се , и няколко месеца не се виждахме. От време на време тя ми се обаждаше за някоя банкното броячна машина, и аз и я изпращах, докато веднъж не ми поиска 5 машини. Аз се зарадвах, качих ги на колата и когато и ги занесох в апартамента, помислих, че ще отидем до някоя банка и или някоя голяма фирма.Но не, тя бръкна в една каса, и ми ги хвърли парите  като на куче. Машините бяха да брои парите на своите клиенти. Тя беше направила пирамидата "М и Ай утре", с девиза на граф Монте Кристо:

"Надеждата е всичко което имаме".

 Тя се превърна в най голямата пирамида в България и генерира събирания за повече от 2 милиарда лева. Досещате ли се какво е станало?

Красимира Данаилова просто е видяла схемата на WVP и си е казала:

-  Защо аз трябва да работя за тази фирма, като мога да работя за себе си?

Тогава госпожата ме попита дали искам това да го направя в моя  град. Отказах, защото това беше за някой мошеник , който после трябваше да бяга вчужбина, но не и за мен.

Искам да добавя след тези думи, че въпросната госпожа не беше от мошениците, и не изнесе никакви скрити пари. Всички пари бяха превърнати в имоти, около 70 невероятни имоти, но после се сфрормира един комитет който си ги продаде тези имоти на близки и под масата на безценица а хората пиха пиха по една студена вода.

Някои от вас ще кажат:

-Да, помним ги тези варненски пирамиди. Помним и Иво Недялков, и Лайф Чойс ....но това беше някога!

Да, някога нямаше интернет, а сега чрез него примамват така сладострасно, че и най-големият скептик ще започне да си представя...големите печалби.

 Зная какво е най-честото обяснение на пирамидите,  нещо от рода на това, че "....тези, които са примамени да внсят пари, осигуряват средствата за плащането на членовете преди тях и това осигурява живот на т.н. пирамида".

Така ли? Мисля, че фараоните са построили пирамидите в Гиза , за да ни дадат знак и ни предупредят за сегашните ни пирамиди.

Веднъж се заприказвах със собственика на замъка в Равадиново и когато го попитах защо е избрал такава кръстовидна форма на сградите, той каза, че е търсил най- стабилната форма.

-Не можех да направя замъка като пирамида, която е най- стабилната форма в света, затова го направих като кръст, следващата по стабилност фигура.

Стабилни ли са пирамидите, или искат да изглеждат така? Стабилност каже ли се, все за банките нещо се разбира.

Когато се разбра, че КТБ наистина ще фалира, тогава всички ярки политици започнаха като ощипани да я наричт пирамида.

Че коя банка не е пирамида?

За нас, българите, остана опита от фалита на банките през 1997 година. Ако останалия свят не знае, то всеки зрял човек тук се е убедил,  че банките са най-ярките пирамиди, и отговарят на всяко едно определение за пирамиди. А  защо, не го знаехме ли? И защо, не го знаят останалите, не опарили се народи?

Ами защото, когато евреина Мурдахай Леви или, както го знаем Маркс е писал Капитала, Ротшилд му е дал 4000 гвинеи (сега се равняват на  над 500000$), за да не напише нищо лошо за банките. В онази голяма тухла няма нищо за паразитния начин на съществуване на банките.

Само банките ли?

Всичко е пирамиди в нашия днешен свят.  Ще ви кажа, какво е моето определение за пирамида и тогавя ще се поясня.

"Пирамида е всяка структура, която повече взема, отколкото дава". Затова капитализма се явява като  инкубатор за пирамидите. Ако искате по- точно, нека аз да ви попитам по обратния начин:

-Държавата взема ли повече, отколкото дава?

-Да! Значи е пирамида!

-Партиите вземат ли повече, отколкото дават?

-Да! Значи, всичките са пирамиди!

И така, попитайте се за всяко едно нещо и ще си дадете сами отговор! Другият начин, по който ще ги различите е, че те вземат, обещават и се мъчат всякак  да привличат хората. Дават наистина много, поне в началото, но накрая вземат всичко останало, даже и това което са им поверили да управляват. За да се развиват успешно, им трябват все повече и повече повярвали им хора. И така, докато хората спрат да им вярват. На около 8 години идва една голяма криза и тогава тези, които управляват пирамидите, казват колко страшно ще стане, ако хората не затегнат коланите и не спасят пирамидите. Много страшно, описано с много черни краски и тогава хората се убеждават , че трябва да спасяват пирамидите. Ако ли не, другият начин са войните, които ликвидират задълженията.

За съжаление хубавото време отмина и само няколко месеца след изборите в САЩ, света ще изпадне в една нова криза и хората ще  видят, как пирамидите не са толкова стабилни. Новият световен ред трябва да  бъде пълен с лустросани пирамиди, пирамиди, които ще ни ги хвалят медиите, но пирамиди, които ще ни задължават все повече  в бъдеще. А сметката, все някога трябва да се плаща.

Ако не сте съгласни да ви задължават , ще трябва да водите битки , а бъдещето се гради с битки.

Симеон КоевСтатията е изпратена от наш читател!