Връзка с нас!

В този блог ще намерите отговор на въпроса, защо вие и всички ваши познати , губят парите си на форекс пазара !

сряда, 22 юни 2016 г.

Форекс брокерите – финансови пирамиди от ново поколение

Проблемът на повечето българи, особено на тези, които са над 40 години, е, че са живели в други времена. За добро или за лошо, те са учени на морал и честност. В новото време тези неща по-скоро биха ни навредили, отколкото помогнали.
Пиша тази статия, за да хвърля малко светлина по въпроса за форекс брокерите и огромния брой реклами в интернет и по телевизиите на тези дружества.
Какви са приликите и разликите между форекс брокерите и финансовите пирамиди?

Приликите:

-    И двете са законно регистрирани фирми и имат законна дейност
-    И при двете процентът на хората, които са на печалба, е нищожно малък, а процентът губещи е чудовищно голям. Пример - една пирамида има 15 000 хора, изгубили парите си, и 10 човека на печалба. Това са фараоните. При форекса е същото - има 15 000 трейдъри, които са на загуба, и 5 човека, собствениците на фирмата, които са на печалба.
-    И двете се рекламират по всевъзможни начини и постоянно търсят нови и нови хора
-    И двете никога няма да Ви върнат парите, които са ви взели
-    Ако решите да ги съдите, никога няма да успеете
-    И при двете Вие сами сте си виновни за това, че те са Ви взели парите
-    Жертва на тези фирми стават всевъзможни хора -- умни и глупави, учени и неуки, млади и стари, дебели и слаби

Разликите:

Не зная точно какви са разликите. За да разберете, трябва да узнаете какво е значението на основни понятия като измама, фараон и финансова пирамида.
В българското законодателство не съществува нито един текст, който да определя какво е това фараон и финансова пирамида. На големите фараони от 90-те години, собственици на "Ийст Уест интернешънъл холдинг груп" АД, „Югоагент“, Бизнесклуб "Галакси" и други подобни, вече им забравихме имената, а те си останаха ненаказани. Някои от тях осъдиха България в Страстбург. Те водят социален живот и дават интервюта за големи наши медии.
В света на финансите и икономиката няма никакъв морал, нито има текстове от закона, които да защитават Вашите пари, които сами сте решили да инвестирате във форекс брокерите.
Не знам как може да се направи статистика, но съм сигурен, че печалбата на 10-те най-големи български форекс брокери надхвърля печалбата на всичките финансови пирамиди взети заедно.Видяхме в един форум, че някакви хора коментират нещата написани е този блог. Там някой е написал, че форекс  брокерите не са финансови пирамиди защото при финансовите пирамиди е характерно това, че при тях имало гарантирана доходност. Пирамидите от миналото наистина бяха такива с гарантирана доходност, тези сега новите нямат гарантирана доходност. Какво значение има за вас, каква е доходността,  дали е гарантиран или плаващ процент?  Имам ли някакво значение това какво ви е обещано преди това като в крайна сметка сте останали излъгани и без пари, а вашите пари  са отишли при фараоните. Що за наглост от страна на това и човек  да напише това за „гарантирана доходност“! Понеже не открихме никъде в интернет какво е това финансова пирамида, ще дадем ние определение за това!

ОПРЕДЕЛЕНИЕ: Финансова пирамида това е законно регистрирано търговско дружество, банкова или небанкова финансова институция за която е характерно това, че има изключително висок  процент губещи, ограбени хора това са вложители, акционери, трейдъри или инвеститори и единици които са взели техните пари наричани фараони.
Съдейки по определението може да се каже че форекс брокерите отговарят на 100% на описанието и че са типични представители на финансовите пирамиди.
Искам да направим едно  пояснение. Казахме „законно регистрирано“ това е много важно тези които на са законни регистрирани, тях ги наричат "организирани престъпни групи" и тяхната дейност е „регламентирана“ от Наказателния кодекс. Те не трябва да се бъркат с форекс брокерите, които са законно регистрирани и привидно спазват законите.


Форекс брокерите правят непрекъснато платени рекламни кампании в Гугъл!
А сега, гледайте малко реклами,  защото това е модерно!