Връзка с нас!

В този блог ще намерите отговор на въпроса, защо вие и всички ваши познати , губят парите си на форекс пазара !

сряда, 8 февруари 2017 г.

За форекс брокерите, разследващата журналистика и рекламите!

Kакво представлява разследващата журналистика?

Разследващата журналистика стана особено популярна през последните 10 години в България. Всеки ден гледаме по телевизията нови и нови репортажи за поредния политик, депутат и  бизнесмен, който е давал или взимал подкуп; който е купил, продал, присвоил, реституирал или приватизирал някой апетитен имот. С течение на времето в очите на обикновения човек бе изградено мнение, че само той не е крал и правил далавери в тази държава и само той  не е участвал в тъмни сделки.
Съществуват различни видове разследващата журналистика - добронамерена, злонамерена, платена, купена, поръчкова  и така нататък. 
Защо реших да напиша тази статия?
Както вече повечето от вас знаят, реших да се правя на „разследващ журналист“.  В качеството ми на съвестен български гражданин направих задълбочено журналистическо разследване, продължило повече от три години на тема как форекс брокерите обират парите на нищо неподозиращите български граждани.  През тези години събрах много информация за това как става тази изключително хитра измама, какви хора са станали жертва на форекс брокерите и какви суми се изгуби - малки или големи.  Не искам да се спирам на този въпрос, защото думите малки и големи са много различни за различните хора. За никой човек да изгубиш 2000лв. е космическа сума, за друг това е нищо.
Чия собственост са фирмите на форекс брокерите?
Как са регистрирани в България?
С учудване установих, че част от тези фирми са намерили вратички и не са се регистрирани съгласно българското законодателство, те не са вписани в търговския регистър по никакъв начин.
През тези години говорих с поне 50 човека, изгубили различни суми, с някои от тях съм се виждал по няколко пъти и сме говорили с часове. Открих няколко фирми в София, фирми,  в които работят близо 100 човека на смяна, това го пиша, за да разберете в какви мащаби се върши това. Тези хора по цял ден стоят на телефона и се обаждат на хора по цял свят, за да им предлагат да си открият сметка при техния форекс брокер. Само може да се досетите, че всички, които са открили сметка и са си направили депозит, са изгубили парите си. За съжаление, няма нито един, на който му е предложено да си отвори своя сметка, той да си отвори форекс сметка и след това да е изтеглил печалба от успешни сделки. 100 процента от хората, които са си отворили сметка, след това да са стигнали до фалиране на сметката. В най-добрия случай човекът се отказва, в по-лошия решава да направи втори депозит, за да си избие парите, загубени първия път, но  губи и тях и т.н. до безкрай.......

Събрах много важна информация по въпроса за форекс брокерите!

Разбрах, че събраната от мен информация би била много полезна, ако се доведе до знанието на много хора. Реших, че би било много добра идея, ако се направи едно телевизионно предаване на тази тема. По някакъв начин успях да се свържа с една разследваща журналистика, която стана популярна със своите репортажи през последните години. Тя направи много репортажи,  които бяха излъчени по водещите телевизии. Какво стана? Първоначално тя прояви голямо желание, много хареса идеята ми и т.н., но в последствие започна да охладнява към моята идея, все е много заета с други неща и т.н. Накрая се стигна до момента на изцяло прекъсната комуникация с мен.

Как се финансират телевизиите в България ... от рекламите.

Всички знаят, че в България всички телевизии се финансират от рекламите. Телевизията, за която въпросната журналистка работи, постоянно пуска реклами на фирми за бързи кредити и форекс брокери.  90-те години говорихме много, че трябва да има частни телевизии, да има частни медии. Как може да очакваме, че една медия бъдеш честна и справедлива в репортажите си, ако тя се финансира от фирми като форекс брокерите и фирмите за бързи кредити?

Какво се опитах да направя?

Опитах се да накарам една жена, журналистка, да направи репортаж срещу фирма, която спонсорира телевизията, за която тя работи. Разбирате сами, че такъв репортаж няма как да се направи, а дори и да се заснеме, няма как да бъде излъчен по телевизия, която взима пари за реклама от тази фирма. Мисля си аз, всеки може да направи репортаж за някой педераст, циганин или наркоман, това е много лесно и изглежда скандално и шокиращо. Ако си мъж (тази определено не е), направи репортаж срещу фирма, която ти плаща за реклама.

Каква е моята идея?

Моята идея да направим нещо като документален филм, който да бъде качен в сайтове за видео споделяне като youtube.com, vbox7 и подобни. По този начин нещата, които съм открил, ще достигнат до много хора. Няма да е същото като да бъде излъчен по някоя национална телевизия, но все пак е нещо. Нещо,  което е много по-добре от нищо.
Ако някой от хората, четящи тази статия, иска да помогне да направим такъв филм, нека да се свърже с нас. Хора, които разбират от журналистика, видео заснемане, монтажи т.н. Може и да са студенти по такива специалности, спомняте ли си атомното "Ку - Ку" от 1991 г. То беше направено именно от студенти.