Връзка с нас!

В този блог ще намерите отговор на въпроса, защо вие и всички ваши познати , губят парите си на форекс пазара !

четвъртък, 26 декември 2019 г.

Форекс брокери пускат подвеждащи обяви в Jobs.bg!

Днес темата за безработицата сред младежите е една от най-актуалните. Работодателите и търсещите работа не срещат интересите си. Обикновено, заради ниският размер на заплата  В същото време намирането на добре платена работа понякога крие рискове.
Какво прави добрите работодатели такива? Отговорът е еднакъв във всяка точка на света - добра среда, добра заплата, възможности за развитие и растеж. Как го постигат? - Инвестират в хората, обучават ги и ги сплотяват.
Оправданието на повечето български работодатели (основно в провинцията) е, че ако инвестират в обучение на хората си, те ще напуснат след като станат по-квалифицирани. Самите те не гледат на себе си като на  конкурентоспособни.  Те искат много и плащат малко.
За да инвестираш знания и умения в другите изисква да си го направил вече със  себе си. Резултатите сами говорят за липсата на такава зависимост в една част от българският бизнес. Говорят и уменията на голяма част от младежите, притежаващи университетска диплома. Днес е трудно да се изпиташ възхищение от факта, че някой е станал студент. Просто защото местата в университетите са повече отколкото завършващите абитуриенти.
В същото време в столицата се забелязва бум от чуждестранни компании с изнесени офиси в България. Всеки млад човек с профил в  Linkedln остава поласкан, когато му се обадят от офиса на "X Y Z Investment", и му съобщят, че е идеалният кандидат. Канят го да му предложат оферта. Той знае,че никога не е кандидатствал за работа в тази фирма, но явно е много голяма работа. Нищо, че е само на 25, след като са минали само 5 минути от срещата му предлагат да подпише веднага договор и заплата от 1800 лева.

Това е реална ситуация. Внимавайте! Днес е по-лесно от всякога да попаднеш в капан. Проучвайте работодателите? Ако фирмата няма сайт и контактна информация, ако ви оферират прекалено висока заплата, ако ви предлагат незабавно подписване на договор, значи имате работа с измамници.
Често тези фирми имат обяви в Jobs.bg  и  са представени като международни компании. В България има 18 нелицензирани фирми  по данни на Комисията за финансов надзор, които продават финансови услуги, в добре организирани колцентрове , обикновено в големите бизнес сгради в София. Имат седалище  в Лондон, Израел или някоя офшорна държава. Обикновено собственикът е един, няма персонал и на посочения адрес може да има други действащи фирми, но не и неговата.
Няма как да се разбере, че бизнесът не е чист, ако не потърсиш предварително информация. Повечето работещи там изобщо не подозират, че има опасност някой ден СВ-то им да бъде опетнено и това да бележи бъдещето им. В момента те продават финансови инструменти. И себе си.

След финансовите пирамиди и фалитите на банки през 90-те години на миналия век, след сагата КТБ, с чиито активи и пасиви нещо следва да се случва, но малцина са посветените, сега имаме "аутсорсинг" измамници. Известно ми е, че някои вече са напуснали България,
Всеизвестен е фактът, че във всяка икономика най-богатите се издържат от най-бедните. В България това не се случва по правилата на демократичното общество. Не, че няма почва за това. Има и с радост мога да кажа, че познавам значителен брой хора, на които се възхищавам и въпреки всичко успяха да изградят почтени и отговорни към хората бизнеси.
За огромно съжаление се превърнахме в стимулирано към бързи печалби общество и търсене на лесно забогатяване. Хората търкат билетчета, защото като си пуснат телевизора виждат някой като тях, който търкал и хоп - 100 000 лева. Като с вълшебна пръчка. По същата причина искат да вярват, когато им се обади благ глас по телефона, че с малка инвестиция могат да получат много.
Напоследък се говори толкова много за финансовата грамотност на децата, но може ли общество с такива възрастни да възпита в подрастващите качества, които не притежава ?






Статията е изпратена от наш читател!